Boek
Meertalig

Sabena : de pioniersjaren

Annelies Verbeke (auteur)
+1
Sabena : de pioniersjaren
×
Sabena : de pioniersjaren Sabena : de pioniersjaren

Sabena : de pioniersjaren

Sabena. De Pioniersjaren gedraagt zich als een echt avonturenboek. Documentair en levensecht. Elke bladzijde doet verwonderen, door de vliegtuigen van toen, maar ook door de landen waar Sabena terechtkwam. De adrenaline van de piloten - die vaak uit het raam hingen voor deze foto's, op gevaar van eigen leven - wordt ook de uwe. Dit is een gedroomd boek voor al wie van Sabena, luchtvaart en fantast
Titel
Sabena : de pioniersjaren
Auteur
Annelies Verbeke
Taal
Meertalig, Nederlands, Frans
Parallelle titel
Sabena
Editie
1
Uitgever
[Antwerpen]: Lido, 2011
320 p. : ill.
ISBN
9789055448692 (hardback)

Over Annelies Verbeke

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Anneli Salo

Annelies Verbeke (Dendermonde, 6 februari 1976) is een Vlaams schrijfster.

Levensloop

Ze studeerde Germaanse talen aan de Universiteit Gent en scenarioschrijven aan het RITCS te Brussel. Haar scenario Dogdreaming werd geselecteerd voor European Pitch Point 2003, een scenariowedstrijd tijdens het Filmfestival van Berlijn. Eind 2003 verscheen haar roman Slaap!, waarmee zij de Debuutprijs voor 2004 won.

Haar werk won een aantal prijzen, waaronder de prestigieuze F. Bordewijk-prijs in 2015 en verscheen in 22 talen. In 2016 won ze de Opzij Literatuurprijs voor Dertig dagen. In februari 2018 won ze de vierde J.M.A. Biesheuvelprijs voor Halleluja. In 2022 werden de Jana Beranováprijs en de Ultima aan haar toegekend.

Bibliografie

Romans