Boek
Nederlands

Op kamp in de tuin

Alja Verdonck (auteur), Merel Eyckerman (illustrator)
+1
Op kamp in de tuin
×
Op kamp in de tuin Op kamp in de tuin
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Leen wil net als haar broer op kamp. Ze mogen met een tent in de tuin. In het licht is dat leuk. Maar dan wordt het donker. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Kamperen
Leesniveau
AVI 2, AVI M3
Titel
Op kamp in de tuin
Auteur
Alja Verdonck
Illustrator
Merel Eyckerman
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2010
30 p. : ill.
ISBN
9789058386120 (hardback)

Besprekingen

Kleine zus Leen wil, net als haar oudere broer Jan, op kamp. Van hun ouders mogen ze kamperen in hun tuin. Als ze 's nachts iets horen, slaat de angst toe. Vierde boekje over Leen en haar grote broer Jan*. Schools ogend eerste leesboekje met op het omslag een ietwat stijve illustratie van twee kinderen voor hun tent. De tekst en illustraties zijn evenwichtig verdeeld. De omlijnde ingekleurde potloodtekeningen (soms gedeeltelijk afgesneden) zijn overwegend paginagroot, afgewisseld met een halve pagina. Eenvoudig, rechtlijnig verhaal, opgebouwd uit korte zinnen met vlotte dialogen. De tekst is gezet in fladderzetsel met een duidelijk lettertype. Bruikbaar oefenmateriaal voor het aanvankelijk lezen in groep drie. AVI-M3, met voor dit niveau vrij veel tekst en enkele tweelettergrepige woorden (meestel samenstellingen als veldbed en speelgoed). Vanaf ca. 6 jaar.

Op kamp in de tuin

Jan is op kamp geweest, en ook kleine zus Leen wil dat wel. Dus zetten mama en papa een tent in de tuin. Alles wordt klaargezet en het grote avontuur kan beginnen. Leen vindt het allemaal wel erg spannend … tot het echt donker wordt. Ze ziet een schaduw in de tuin en wordt behoorlijk bang. Wat zou dat zijn? Broer Jan is nog heerlijk in dromenland. Leen is er toch niet gerust in en haar fanatsie slaat op hol. Misschien is het een draak? Of een echte grote, grijze wolf … Ze besluit om haar broer toch wakker te maken. Samen gaan ze op zoek. Dit vierde deel over Leen en haar grote broer kan gelezen worden door eerste lezers na zes maanden leesonderwijs (Avi 2). Dit herkenbare, eenvoudige verhaal is niet meteen hoogstaand maar zal omwille van het gekozen onderwerp heel wat eerste lezertjes aanspreken. De illustraties ogen erg schools en eerder stijf maar vullen de tekst prima aan.