Hoofdinspecteur Erik Winter valt na zijn terugkomst in Göteborg midden in een afschuwelijke moordzaak wanneer een vrouw en twee kinderen doodgestoken in hun huis worden aangetroffen, maar ook een nog levende baby.
Titel
Witte ruis
Auteur
Ake Edwardson
Vertaler
Elina van der Heijden Wiveca Jongeneel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Hus vid världens ände
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2013
365 p.
ISBN
9789400502789 (paperback)

Besprekingen

Nieuw deel van een politieserie met de Zweedse inspecteur Erik Winter in de hoofdrol. Hoewel Winter is verhuisd naar Spanje, wil hij weer naar zijn vertrouwde team in Göteborg terug. Hij valt midden in een afschuwelijke moordzaak: op het eiland Amundön in het zuiden van de stad worden een vrouw en haar twee kleine kinderen doodgestoken in hun huis aangetroffen, maar ook een nog levende baby. Dat is eigenlijk onmogelijk, omdat de moord minstens drie dagen eerder is gepleegd. Wie heeft de baby in de tussentijd in leven gehouden en waarom is haar speen verdwenen? Terwijl Erik Winter nog steeds last heeft van de gevolgen van een hersenbloeding en van zijn alcoholisme, stort hij zich vol overgave op deze zeer ingewikkelde zaak, ook al wordt hij heen en weer geslingerd tussen zijn werk in Zweden enerzijds en zijn gezin en moeder in Spanje anderzijds. Door de concentratie op Winters problemen komt de uitwerking van de andere personages in deze thriller wat in gedrang. De verhaallijn is door …Lees verder

Over Ake Edwardson

CC BY 3.0 - Foto van/door Suz

Åke Edwardson (Eksjö (Zweden), 10 maart 1953) is een Zweeds schrijver van literaire thrillers, journalist en hoogleraar aan de Universiteit van Göteborg.

Edwardson debuteerde als schrijver in 1995 met zijn boek Till allt som varit dött en won hiermee onmiddellijk een prijs voor beste thrillerdebutant. In zijn derde boek Dans met een engel introduceerde hij het personage van hoofdcommissaris Erik Winter, wat de start betekende van een succesvolle reeks thrillers met Winter in de hoofdrol die zich telkens afspelen in en rond Göteborg. Edwardson is zeer succesvol in eigen land maar ook ver daarbuiten. De boeken uit de Erik Winter-reeks worden ook vertaald in het Nederlands.

Het in 2008 verschenen boek 'den sista vintern' (de laatste winter), zou het tiende en laatste deel in de reeks rond Erik Winter en de politie van Göteborg worden. In 2012 verscheen echter toch nog een elfde deel, genaamd 'Hus vid världens ände' (Witte ruis).

Een aantal bo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties