Weerborstels

+1
Weerborstels
×
Weerborstels Weerborstels
In de reeks:
De tandeloze tijd; intermezzo
Genre:
Verblind door vadertrots duwt een man zijn zoon de afgrond in.
Titel
Weerborstels
Auteur
A.F.Th. van der Heijden
Taal
Nederlands
Editie
8
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2013
77 p.
ISBN
9789023481591 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Het boekenweekgeschenk 1992 werd door de auteur bestempeld als een aftakking van de roman 'De gevarendriehoek'*, onderdeel van de cyclus 'De tandeloze tijd'. Toch laat deze korte roman zich geheel zelfstandig lezen. De toevoeging tussen haakjes 'De tandeloze tijd. Een intermezzo' onderstreept het incidentele karakter, maar plaatst het verhaal tegelijkertijd in de romancyclus. Het boeiende verhaal gaat over een man die verblind door vadertrots zijn zoon de afgrond in duwt, en daarmee zichzelf en de rest van zijn gezin te gronde richt. Normale druk.

Over A.F.Th. van der Heijden

Adrianus Franciscus Theodorus (Adri) van der Heijden (Geldrop, 15 oktober 1951) is een Nederlandse schrijver. Hij begon te publiceren onder de naam Patrizio Canaponi en publiceerde ook onder zijn initialen, als A.F.Th..

Algemeen

Van der Heijden is een schrijver van autobiografische verhalen en romans. In zijn werk is het eigen leven van de schrijver te herkennen. Dit maakt dat het gehele oeuvre met elkaar verbonden is. Dat wil echter niet zeggen dat gebeurtenissen en personen in zijn werk een getrouwe afspiegeling zijn van zijn eigen leven: hij gebruikt deze vrij, om ze te combineren met fictie, filosofische uitweidingen en een treffende sfeertekening van de Nederlandse sociale en culturele geschiedenis vanaf de jaren vijftig.

Van der Heijden wordt weleens gezien als de vertegenwoordiger van een generatie die na de oorlog opgroeide; dit in tegenstelling tot schrijvers als Harry Mulisch, Willem Frederik…Lees verder op Wikipedia

Suggesties