Het Hof van Barmhartigheid

+1
Het Hof van Barmhartigheid
×
Het Hof van Barmhartigheid Het Hof van Barmhartigheid

Het Hof van Barmhartigheid

In de reeks:
Genre:
Eerste boek van het derde deel van de cyclus 'De tandeloze tijd', waarin een Brabantse student gefascineerd raakt door de achtergronden van een voor moord terecht staande vrouw.
Titel
Het Hof van Barmhartigheid
Auteur
A.F.Th. van der Heijden
Taal
Nederlands
Editie
9
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2013
682 p.
ISBN
9789023477662 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

In dit eerste boek van het derde deel van de romancyclus 'De tandeloze tijd' (het tweede boek is 'Onder het plaveisel het moeras'*) is wederom een grote plaats toegekend aan de hoofdpersonen uit de eerdere delen: Albert Egberts en zijn vrienden, Thjum de acteur en Flix de beeldhouwer. Daarnaast treden allerlei andere personages op, zoals advocaat Quispel, die al centraal stond in het eerder verschenen deel 4, 'De advocaat van de hanen'. Ook spelen enkele nieuwe personages een prominente rol en zeker de Napolitaanse kinderhandelaar en de beklagenswaardige veronderstelde moordenares Hennie A. zijn van belang. In de vele, niet buitengewoon lange hoofdstukken, overigens zeer ongelijk van lengte, worden de personages om en om, en met een zekere ritmewisseling, zelf aan het woord gelaten, en zij laten de lezer heen en weer schieten tussen beurtelings hilarische, navrante, exuberante, volks-eenvoudige scenes (rond Hennie A.) en ronduit carnavaleske en Rabelais-achtig-pornografische taferelen…Lees verder

Over A.F.Th. van der Heijden

Adrianus Franciscus Theodorus (Adri) van der Heijden (Geldrop, 15 oktober 1951) is een Nederlandse schrijver. Hij begon te publiceren onder de naam Patrizio Canaponi en publiceerde ook onder zijn initialen, als A.F.Th..

Algemeen

Van der Heijden is een schrijver van autobiografische verhalen en romans. In zijn werk is het eigen leven van de schrijver te herkennen. Dit maakt dat het gehele oeuvre met elkaar verbonden is. Dat wil echter niet zeggen dat gebeurtenissen en personen in zijn werk een getrouwe afspiegeling zijn van zijn eigen leven: hij gebruikt deze vrij, om ze te combineren met fictie, filosofische uitweidingen en een treffende sfeertekening van de Nederlandse sociale en culturele geschiedenis vanaf de jaren vijftig.

Van der Heijden wordt weleens gezien als de vertegenwoordiger van een generatie die na de oorlog opgroeide; dit in tegenstelling tot schrijvers als Harry Mulisch, Willem Frederik…Lees verder op Wikipedia

Suggesties